onsdag 29 april 2009

Beställningskort

I måndags fick jag en beställning på ett "fejkat" presentkort som hon skulle ge till sin man som fyller 60. Men de ville varken ha presentkort eller pengar liggandes hemma... risken skulle vara stor att de skulle glömma bort var de lagt det. Hon behövde ha det senast torsdag.
Strax efteråt kommer en annan kollega med andan i halsen och utbrister: du får inte gå hem förrän jag har pratat med dig. Du måste göra ett kort åt mig. Och jag betalar bra. Jag behöver ha det senast torsdag! Okidoki :)
För min del gällde alltså senast onsdag då jag ska vara ledig på torsdag.
På vägen hem kom jag på hur jag skulle göra presentkortet. Det tackar jag Petra och Jennie för :) Jag gjorde det dock utan blåspennor. Använde mig av egengjord Glimmer Mist i stället.
Väl hemma satte jag igång datorn och snabbt ut på Internet för att hitta en cykel att skriva ut. Klippa och skära ut den. Sätta fast den med lim som gick att ta bort. Och sedan på med Glimmer Mist. Blev riktigt bra! Baksidan stämplade jag med magnetstämplar och på med Glimmer Mist och några swirlstämplar. Levererades på tisdagen.Det andra kortet på började jag på tisdag efter jag kom hem från jobbet. Hade redan tänkt ut att jag ville göra ett Joy Fold card. Så jag gjorde en prototyp i vanligt skrivarpapper. Sedan gick jag på cardstock och mönstrade papper. Självklart gjorde jag fel med cardstock så jag fick byta färg då jag inte hade fler av den jag hade valt från början men som ändå fungerade. Skrev ut en text på datorn som hon ville ha med. Satte ihop allt. Hade en tanke att jag skulle ha stängning med hjälp av magneter men valde i stället brads med hål i och band. På kvällen/natten kom jag på att det inte blev så bra. Jag tog med mig det material jag behövde till jobbet och ändrade om det på min rast. Jag blev mer nöjd. Och mottagaren blev själaglad!
Den fina grungeramen har jag lånat av Kristine.

5 har sagt sin mening:

Anna sa...

Åh, vad fina.
Gillade det där sista. Kul med lite andra modeller på kort.
Du får visa hur du gjorde den 9:e då vi äntligen träffas igen. :-)

Kram

mita sa...

Oj, här har det hänt grejer sen jag sist var inne minsann! Kul!
Oh vad jag älskar täckjackan till scrapväskan!!! Helt underbar. Sätter min mamma på det;) Stor kram Mita

Annie sa...

Å, så fina! jag gillar båda skarpt, båda är nytänkande och känns "fräscha"! Super!

Helene (Hella) sa...

Hej du.
Träffen den 9e bli i husby istället. Där vi brukar va. Har du möjlighet att informera Pernilla om det?
Kram Hella.

pysselpetra sa...

kul att man kan inspirera :)
Jättefina kort du gjort med schabloner och de andra med så klart!
vi ses på nästa scrapmara :)
/petra

Mina alster 2011

Mina alster 2010