onsdag 9 juni 2010

Fan vad jag är bra!

Igår kväll bestämde jag mig för att köpa ett nytt nätverkskort för att se om det skulle göra att allt fungerar. Så i morse kollade jag den stationära datorn vad nätverkskortet heter så jag har något vettigt att säga till Clas Ohlson. Men så kom jag på att jag ju har en gammal-gammal dator och kanske kan ta det nätverkskortet... men jag hann inte det i morse. Hann dock kolla på nätet hur man byter nätverkskort själv.

Framåt eftermiddagen ringer Telia-teknikern och frågar hur det går för mig. Jag talade om att jag skulle köpa nytt nätverkskort och då blev svaret att han skriver till Telia att allt fungerar, och jag fick strax efteråt ett sms som talade om att allt var okej.

När jag slutat jobbet åkte jag till CO för att köpa attak-lim (till min nya hobby :)) och ett nätverkskort. Jag frågade om hjälp då jag inte har en aning om vad jag letar efter. Fick otroligt bra hjälp av en tjej. Köpte ett trådlöst nätverkskort. Efter mycket möda och stort besvär så fick jag det hela att fungera! Så nu står en blå liten mojäng på skrivbordet och jag kan surfa på den stationära igen.

Men inte fungerar varken TV eller telefon. Och inte vet jag vad som är problemet. Får vänta till nästa vecka och sitta i kö till Telia support för att reda ut det.

Jag är i alla fall glad att vi har Internet på den stationära datorn. TV och telefon kan jag leva utan en stund till. Vi har ju mobiler och vi har en bärbar DVD-spelare som har gått varm sista tiden i brist på just TV.

Kanske kan uppdatera med lite alster jag gjort sista tiden. Och även ett kort som Gun gjort kommer upp på Pyssel-Pinglornas blogg vartefter. Ska försöka tömma kameran och redigera bilderna först.

Tussemaja

3 har sagt sin mening:

Nina sa...

Kan det vara så att du förlängt eller förnyat något hos telia och så har dom lurat dig så att du har bredbandstelefoni helt plötsligt? så blev det för oss.. fast tvn hade vi ju kvar...

Duktiga du som byter nätverkskort, verkar inte vara lätt...

Kram Nina

Annika K sa...

Vad duktig du är och fixade problemet själv! Tråkigt att vara utan internet! Vad är din nya hobby då, som du behöver limmet till?

Marie-Louise sa...

Japp du är bäst! Men det visste jag ju....ses på lördag! Kramizr

Mina alster 2011

Mina alster 2010