fredag 4 juni 2010

Trasigt nätverkskort?

Har fått hem en ny router men den fungerar inte. Jag har pratat med Telia för tredje gången utan att de kan få igång Internet. Den sista jag pratade med skulle skicka hem en tekniker för att kontrollera ledningarna Men då jag gnällde så skulle hon skicka två tekniker. En som kollar utomhus och en som kollar inomhus.
Igår var jag till en Telia-butik i hopp om att de kunde testa grejerna... men det kunde de inte göra. Igår kväll försökte jag med olika metoder; koppla in den gamla-gamla och sedan den nya igen. Inget hjälpte.
Nu ikväll tänkte jag att jag skulle testa att få igång Internet på vår laptop. Och det fungerade! Så det borde kanske vara något i den stationära som är trasigt?! Kan det vara nätverkskortet? För inte är det väl själva kabeln till Internet då laptopen fungerar med trådlöst nätverk? Känner mig helt okunnig på dessa tekniska saker.

Tussemaja

2 har sagt sin mening:

Nina sa...

Sånt där mumbojumbo är inte lätt att förstå sig på, det ska ju bara funka! Och telia har jag inte så mycket för längre... Skönt att du fick det att fungera.. hoppas den stationära kommer igång också så småningom.
Kram Nina

Katarina sa...

Lycka till och hoppas det löser sig snart. Det är såå jobbigt när det strular och man inte vet vad det är. Trevlig helg. Kram Katarina

Mina alster 2011

Mina alster 2010