torsdag 13 augusti 2009

Tim Holtz + Tussemaja = Sant :)

I lördags på scrapträffen i Sparreholm så köpte jag en låda att altra. Jag visste vem som ska få den och vad jag ville använda för material.
I måndags när jag var hos Christina så började jag med asken. Massor av Alcohol Ink och Distress Ink om vartannat. Även lite Glimmer Mist kom till användning. Använde mig även av Masks (Regal/Majestic, Flourish, Alfabet och Timeworks).
Jag har sällan en full plan när jag börjar utan idéerna kommer vartefter. Vet inte hur många lager med färg det blev innan jag blev nöjd. Fortsatte sedan med maskerna. En del syns tydligare än andra.
Ordet tea fyllde jag i med svart penna för att det skulle synas bättre. Efteråt hade jag på 3D-lack.
Kom på att jag kunde använda mina swirls (i paketet Grungeboard Elements). Jag hade på Distress Ink Fired Brick och sedan Crackel Paint clear som fick torka över natten. Sedan fyllde jag i sprickorna med Distress Ink Vintage Photo. När jag ändå höll på så tog jag några fler Grungeboard (pil och krona) som jag målade med Alcohol Ink Guld och fyllde i sprickorna med Vintage Photo.
En dejt med Tim Holtz som pågick i två dagar... vi kommer ses igen ;)


När jag fotade hade jag inte fyllt i sprickorna efter crackel paint, men det ska jag göra.Tittar man riktigt ordentligt så ser man masken med kronan som sitter på gavlarna :)Blad och en ros som fick lite Glimmer Mist på sig.


Närbild på 3D-lack.


Grungeboard som fått behandling med
Alcohol Ink Gold, Crackel paint och Distress Ink Vintage Photo.Närbild på swirlen som sitter på locket.


Det bästa med Tim Holtz färger är att man inte kan misslyckas. Är man inte nöjd så på med annan färg och så fortsätter man tills man är nöjd. Och jag är nöjd med denna låda :)
Jag gillar verkligen crackle paint... blir en sån läcker effekt.

7 har sagt sin mening:

Annika sa...

LÄCKERT!!!!!!!!!!

TinaStina sa...

Shit så fin din telåda blev! Vilket jobb du har lagt ned, men det är klart... du ville väl ha en bra stund ihop med Holtz antar jag ;) (om du vill se hur min telåda blev kan du kolla i min blogg. Totalt annorlunda!)

Så jäkla snyggt det blev med cracklepaint och alcoink gold. Nu blev jag sugen på att testa fast först måste jag väl shoppa igen då :)

Tack för senast förresten! Jättekul på träffen! Kommer du till Mixens träff i höst? Jag har redan anmält mig.

Kramar!

Elin sa...

Jättefin ask verkligen!
jag gillar kortet du gjort med mimosa stämpeln...vikningen är jätterolig!! Hur gör man?? Om du vill berätta förstås...=)

rose-marie sa...

superfin..

vart har du hittat clear cracklepaint?? har letat som en galning men hittar inte ngnstans i sverige..

rose-marie sa...

ok.. menade du crackle accent?? det har jag redan.. trodde att du menade cracklepaint... det ska nämligen vara på gång att släppas transparent cracklepaint (du vet.. som akrylfärg.. fast genomskinlig)... dock vet jag inte vart man kan få tag på den eller när den släpps..

tack ändå..

rose-marie sa...

ok.. menade du crackle accent?? det har jag redan.. trodde att du menade cracklepaint... det ska nämligen vara på gång att släppas transparent cracklepaint (du vet.. som akrylfärg.. fast genomskinlig)... dock vet jag inte vart man kan få tag på den eller när den släpps..

tack ändå..

rose-marie sa...

oki.. men det är inte transparent cracklepaint då eller??

//roolz

Mina alster 2011

Mina alster 2010